dimecres, 17 d’octubre del 2007

Curs sobre l'ús de les TIC al parvulari i cicle inicial

Aquest curs vol facilitar als i a les mestres d'aquests cicles eines i recursos TIC per utilitzar en el treball diari dels seus alumnes.

Es treballarà amb materials per a la lectura i l'escriptura, l'expressió gràfica, la comunicació... per tal de promoure activitats que ajudin a l'adquisició dels objectius curriculars i les competències bàsiques.

Es tractarà la iniciació i el treball amb les TIC, així com l'organització de l'aula i les tipologies d'activitats.

No partim de zero. Què fa el centre? Què fem a les aules?
On volem anar? Com hi podríem arribar?

13 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquest és el primer curs que faig referent a l'ús de les TIC, i penso que aquestes són molt importants per al desenvolupament dels nens i nenes. Com sempre he treballat amb alumnes de cicle superior, em trobo bastant perduda sobre què poden ser capaços de fer els més menuts, així doncs, espero que en aquest curs pugui conèixer diferents recursos i eines per dur a terme una bona programació d'informàtica amb els alumnes de P-4, la classe dels pallassos, ja que comptem amb un bon equip d'ordinador a l'aula i projector a la biblioteca!!!!

Anònim ha dit...

Hola, sóc la Mireia, estic fent una mitja jornada al CEIP Barrufet, a plaça de Sants i en el grup de P5.

Som els PIRATES!A l'aula tenim 2 ordinadors que fem servir quan els nens i les nenes acaben les feines.

Els agrada jugar al kidpix i al paint. Però el que també ens agradaria a les mestres és poder trobar un espai a l'horari per poder dedicar alguna sessió setmanal a anar a l'aula d'ordinadors.

Personalment, l'any passat vaig fer informàtica amb nens i nenes de P4 i utilitzava l'edu365 (vols jugar?). L'experiènica va ser positiva perquè era la primera vegada que utilitzava la informàtica com a recurs amb nens i nenes d'aquesta edat. Però reconec que necessito dedicar més temps i així conèixer i aprofundir en els recursos dels quals disposem, que són moltíssims!

Bé, aquest és el primer dia de curs. Espero poder venir la resta de sessions, ja que m'havia matriculat però no me l'havien adjudicat per manca de places. Avui, però, ha fallat gent i sembla que podria incorporar-me. SORT!

Anònim ha dit...

Els alumnes del centre on treballo s'estan iniciant en l'ús de l'oridnador. El fet de ser a l'escola per les tardes (sóc mitja jornada) no em permet veure com ho treballen. Només sé que tenim un ordinador a l'aula i no l'utilitzen mai.
Amb aquest curs espero arribar a conèixer i a dominar diferents recursos que podré treballar posteriorment a l'aula amb els alumnes. A més, segur que em servirà per altres cursos i com enriquiment personal.

Anònim ha dit...

Treballo al ceip llibertat, a 1r i som la classe dels lleons!

El centre té dues aules d'informàtica, que estan al mateix pis que les aules ordinàries, per tant l'accès és ràpid.
De la informàtica se n'encarrega una mestra que és qui realitza les programacions, cada curs té la seva pròpia programació, amb un seguit d'activitats relacionades amb el treball que es va fent a l'aula, s'hi treballen les festes, el projecte del nom de la classe,...

A l'aula de moment no s'hi poden realitzar activitats amb l'ordinador perquè no funciona, i tampoc no hi ha accès a internet.

El que m'agradaria d'aquest curs es poder trobar un recull de recursos per poder utilitzar a la classe, i no limitar-me a les activitats del clic o de l'edu365.

Ens veiem en les pròximes sessions!!!

Anònim ha dit...

La meva escola és d'educació especial, tenim 26 alumnes d'edats entre 3 i 20 anys. La majoria dels alumnes tenen una deficiència profunda, però la meva aula, on hi han 5 alumnes són els menys afectats i els que segueixen una escolaritat adaptada. Treballem objectius i continguts d'educació infantil i primària. Tenim un ordinador a l'aula i un dels alumnes, amb paràlisi cerebral, treballa amb un ordinador portàtil adaptat a les seves dificultats. Tots els nois/noies estàn molt motivats a l'hora de treballar amb l'ordinador, i per això l'utilitzo molt en els seus aprenentatges escolars; ja sigui per fer dictats, còpies, algunes fitxes de matemàtiques i sobretot per reforçar aprenentatges amb els jocs educatius del Clic; per treballar la numeració, les taules de multiplicar,o jocs de lecto-escriptura. Els motiva molt poder imprimir els seus treballs que fan amb l'ordinador. M'agradaria amb aquest curs poder conèixer altres activitats o altres maneres de poder treballar continguts de llengua o matemàtiques, etc de diferents maneres.

Anònim ha dit...

Els nens i nenes de l'escola on treballo fan informàtica des de ben petits. A P4 i P5 van a l'aula d'informàtica mitja hora a la setmana. El problema que tenim és que les mestres que ens encarreguem d'estar amb els infants aquestes estones no sabem ben bé com enfocar les sessions per treure'n el màxim profit.
A més a més a cada classe (com a mínim d'educació infantil) tenim un ordinador que també podem aprofitar per treballar amb els nens i nenes. El problema que hi trobo és que em falten recursos per saber com i què treballar en aquestes estones tant a la classe com a l'aula d'informàtica.

Anònim ha dit...

Crec que és necessari que els/les mestres adquireixin una formació, com a mínim bàsica, sobre les TIC. I crec que en la majoria dels CEIP's públics no s'aprofita tot allò que les TIC ofereixen. Així que amb l'esforç de tots i totes m'agradaria que el seu ús i els equipaments a les escoles milloressin amb el temps.

Anònim ha dit...

Les TIc són i seran per mi una assignatura pendent i difícil. Tinc ganes i interès per dominar una mica aquest món de les tic,perdre la por a fer coses per mi i fer coses amb els nens.
Per començar, avui primer dia de classe, amb el tema blogs ja m'he perdut més d'una vegada i des de fora em sembla molt complicat de fer-ho. Segurament quan les coses es posen en pràctica es va perdem la por pel camí.
Personalment utilitzo poc l'ordinador, per mi és una eina lenta i sempre acabao utilitzant altres recursos. I a nivell de feina, de moment els alumnes de P3 van a l'aula d'informàtica amb una professora i no tinc experiència en treballar amb nens.
Per mi seria un repte important dominar una mica aquest mon, saber què fer davant un grup de nens i conèixer recursos o be saber on anar-los a buscar. Dolors.

Anònim ha dit...

Cada dia les Tic estan més relacionades amb totes les activitats de la vida quotidiana, fins i tot avui en dia hi ha neveres que et fan la compra!!
Des de la nostra l'escola es busquen les estratègies i els recursos per treballar amb els infants les Tic i donar resposta a aquesta necessitat.
Les aules del nostre centre, des de P3 fins a sisè, estan dotades amb un ordinador; també els alumnes van a l'aula d'informàtica i es familiaritzen amb programes i recursos disponibles.
Som conscients que actualment tot el món de les noves tectnologies avança a una velocitat impresionant. El gran repte és estar al dia tots plegats.

Anònim ha dit...

Fa estona que escric el comentari, no m'agrada i després l'esborro, escric i esborro, vull dir tantes coses que em sembla excessiu...

Així que resumiré, tan sols amb la sessió d'avui m'estic proposant fer un blog del meu cicle, se m'acudeixen activitats per fer amb els infants... I de sobte, començo a trobar sentit a totes aquelles sessions d'informàtica(Word, Paint, Clic...) que se'm feien feixugues i repetitives.

Anònim ha dit...

M'agradaria tenir un projecte global, no tenir la sensació que faig activitats per omplir la sessió setmanal que els hi toca a mig grup. Trobar cert ordre, sistematitzar el què faig.
També seria interessant trobar altres webs que ofereixin recursos, perquè crec que podem anar més enllà de l'edu365!
I finalment reclamar un ordinador DECENT per aula...aviam, no cal tecnologia punta...però és que l'últim que tenia era una autèntica relíquia i desmuntable...al final el teclat va quedar-se sense tecles.

Anònim ha dit...

Sóc mestre d'educació infantil, però aquest és el meu primer any com a tutora a primària. Estic amb els nens de segon, amb un grup una mica difícil ja que la majoría dels nens de l'escola són immigrants.

Aquest curset l'escollit primer de tot perquè m'ha cridat molt el títol del mateix. També perquè considero que les TIC ens envolten i formen part de la nostra vida diària. Vull apendre molts recursos, activitats i estratègies per a fer servir amb el meu grup, o amb futurs grups d'infants.

A la meva escola hi ha un especialista d'informàtica que s'encarrega de duu a terme les classes a l'aula d'informàtica i és el que porta tota la programació. La veritat és que m'hagués agradat donar classes d'informàtica als meus alumnes o tenir un ordinador a l'aula que em permetés fer-lo servir com a recurs de tot allò que vaig treballant a l'aula. A més, els ordinadors proporcionen als infants un altre tipus de motivació per apendre, els encanta treballar amb ell!!!!jejejej

Espero aprendre molt per després ensenyar als meus nens i nenes!!!!!!!!!

Anònim ha dit...

potrebo, da preverijo:)